
Nutri-Score noedels gekookt - Gehaktballetjes in sticky saus met noedels
met sperziebonen en taugé
De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?
Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
4 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden
(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
½ bosje(s)
Bosui
25 gram
Taugé
150 gram
Sperziebonen
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
½ gram
Nutri-Score
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hapjespan
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en noedels.
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
- Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

2
- Kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten gaar in de pan met deksel.
- Voeg in de laatste 3 - 4 minuten de noedels toe en kook mee. Giet daarna af en spoel kort met water.
Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

3
- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
- Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
- Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment het sesamzaad toe.

4
- Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden. Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen.
- Garneer met de taugé en het groene gedeelte van de bosui.