Patatje satésaus met hamburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Patatje satésaus met hamburger

Patatje satésaus met hamburger

met sperziebonen en komkommersalade

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Pinda's
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Komkommer

60 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)886 kcal
Energie (kJ)3706 kJ
Vetten50.3 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten62.2 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels15 g
Eiwitten42.5 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Steelpan

Instructies

Frietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in dunne frietjes van 1/2 – 1 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Boontjes koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat, afgedekt, 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de helft van de ui en snijd het overige deel in halve ringen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Hamburgers bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 1 – 2 minuten. Voeg de hamburger toe en bak 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Snijd de komkommer in blokjes. Meng de komkommer met de dressing en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Satésaus verwarmen
5

Verwarm de satésaus al roerend in een steelpan op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de frietjes, hamburgers en gebakken uienringen over de borden. Verdeel de satésaus en mayonaise over de frietjes en garneer met de gesnipperde ui (zie Tip). Serveer met de komkommersalade en de sperziebonen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang de mayonaise dan door een yoghurt-mayonaisesausje. Meng daarvoor per persoon: 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.