De trifle is een echte Britse klassieker. Dit dessert is opgebouwd uit verschillende lagen, vaak van vers fruit, custard en slagroom. Vandaag ga je voor een gezondere variant van de trifle, maar wel met een feestelijke dot slagroom!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Appel
½ tl
Gemalen kaneel
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
300 ml
Halfvolle vanille-yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Vanillemuffin
(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Bruine suiker
1 tl
Suiker
Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokje
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6-9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
Klop ondertussen in een kom de slagroom met de witte suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2 – 3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
Verdeel de vanilleyoghurt over kommen of glazen. Verkruimel de vanillemuffin erboven en leg de blokjes appel erop. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.