Mini-trifle met vanillemuffin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-trifle met vanillemuffin

Mini-trifle met vanillemuffin

Met vanilleyoghurt en gebakken appel

De trifle is een echte Britse klassieker. Dit dessert is opgebouwd uit verschillende lagen, vaak van vers fruit, custard en slagroom. Vandaag ga je voor een gezondere variant van de trifle, maar wel met een feestelijke dot slagroom!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd22 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Appel

½ tl

Gemalen kaneel

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

300 ml

Halfvolle vanille-yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vanillemuffin

(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Bruine suiker

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1996 kJ
Energie (kcal)477 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers30.2 g
Vezels3 g
Eiwitten32 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Handmixer

Instructies

Snijden
1

Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokje

Appel bakken
2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6-9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

Amandelschaafsel bakken
3

Klop ondertussen in een kom de slagroom met de witte suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2 – 3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.

Serveren
4

Verdeel de vanilleyoghurt over kommen of glazen. Verkruimel de vanillemuffin erboven en leg de blokjes appel erop. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.