HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Brits recepten
Mini-trifle met vanillemuffin

Mini-trifle met vanillemuffin

Met vanilleyoghurt en gebakken appel

Lees meer

De trifle is een echte Britse klassieker. Dit dessert is opgebouwd uit verschillende lagen, vaak van vers fruit, custard en slagroom. Vandaag ga je voor een gezondere variant van de trifle, maar wel met een feestelijke dot slagroom!

Allergenen:Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granenEi
Voorbereidingstijd22 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Appel

½ tl

Gemalen kaneel

50 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

300 ml

Halfvolle vanille-yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Vanillemuffin

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Bruine suiker

1 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)1996 kJ
Energie (kcal)477 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers30.2 g
Vezels3 g
Eiwitten32 g
Zout0.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Handmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden
Snijden
1

Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokje

Appel bakken
Appel bakken
2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6-9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

Amandelschaafsel bakken
Amandelschaafsel bakken
3

Klop ondertussen in een kom de slagroom met de witte suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2 – 3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.

Serveren
Serveren
4

Verdeel de vanilleyoghurt over kommen of glazen. Verkruimel de vanillemuffin erboven en leg de blokjes appel erop. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.