De kip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
100 gram
Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden
½ stuk(s)
Paprika
20 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
1 tl
Piri-pirikruiden
5 el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de kalkoenblokjes met 1/3 van de yoghurt, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette in staafjes van ongeveer 4 cm lang. Snijd de paprika in reepjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de courgette, paprika, rode ui en 1 tl Piri-Piri kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg ondertussen de panko toe aan een diep bord. Haal de kalkoenblokjes door de panko en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kalkoen 2 – 3 minuten per kant, of tot het korstje goudbruin kleurt. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Tip: Je gebruikt vrij veel olie, omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Verdeel de tortilla's, groenten en krokante kalkoen over de borden. Serveer de mangochutney en de overige yoghurt in aparte kommetjes.