topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mezzaluna

Mezzaluna

Gevuld met geitenkaas en citroen

De mezzaluna is afkomstig van onze pastaleverancier uit Italië. Mezzaluna betekent halve maan in het Italiaans, wat verwijst naar de vorm van deze pastasoort. We hebben de mezzaluna gevuld met geitenkaas en citroen en je combineert het met salieboter: een echte klassieker uit de Italiaanse keuken!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

4 leaves

Verse salie

125 gram

Mezzelune van geitenkaas en citroen

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Sulfiet, Gluten)

50 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)680 kcal
Energie (kJ)2845 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven op 200 graden.

Bak de courgette.
2

Snijd de courgette in dunne plakken en besprenkel met de olijfolie. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de salie fijn.

Fruit de ui, knoflook en salie.
4

Smelt de roomboter in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en salie 10 minuten op laag vuur. Let op: de ui en knoflook mogen niet bruin kleuren.

5

Kook ondertussen 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de mezzaluna. Kook de mezzaluna, afgedekt, 2 - 3 minuten. Giet daarna af.

Voeg de mezzaluna en courgette toe.
6

Voeg de mezzaluna en de courgette uit de oven toe aan de koekenpan met salieboter. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Besprenkel met extra vierge olijfolie.
7

Verdeel de mezzaluna over de borden. Garneer elk bord met een handje rucola en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Bestrooi met de provolone