HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Aubergine In Tomatensaus
topBanner
Italiaanse aubergine in tomatensaus

Italiaanse aubergine in tomatensaus

ovenschotel met mozzarella, Italiaanse kaas en basilicum

Lees meer

Waar of niet waar? De Italiaanse benaming voor aubergine beschrijft deze groente (technisch een vrucht) als ongezonde appel. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarweGerstRoggeSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 pak(ken)

Passata

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

1 bol(len)

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatMelk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, SojaKan bevattenLupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

4 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

5 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)911 kcal
Energie (kJ)3810 kJ
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels10.73 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Hapjespan met deksel
Kom
Rasp
Keukenpapier
Koekenpan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

Tip: Het zout onttrekt het vocht van de aubergine. Zo wordt hij tijdens het bakken lekker sappig en krijgt hij extra smaak.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Roer goed en breng op smaak met peper, zout en de helft van het basilicum. Kook het geheel, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden.

3

Scheur of snijd de buffelmozzarella in kleine stukken. Snijd een halve ciabatta per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid 2 el bloem per persoon, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.

4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

5

Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus erover. Bestrooi met 1/3 van de Italiaanse kaas en 1/3 van de buffelmozzarella. Herhaal dit met de overige aubergineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de ciabattacroutons over de bovenkant en bak 10 - 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten de overige ciabatta mee in de oven.

6

Verdeel de ovenschotel over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met de overige ciabatta.