Marokkaanse stoof met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Marokkaanse stoof met witte kaas

met dadelstukjes, courgette en Afrikaanse kruiden

Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Citroen

1 tl

Verse gember

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

75 ml

Water

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3339 kJ
Energie (kcal)798 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten73.2 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels17.4 g
Eiwitten28.1 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de courgette, wortel, paprika, ui, knoflook en gember toe. Roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de dadelstukjes toe en roerbak 1 - 2 minuten.

3

Voeg per persoon: 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden en 1/4 bouillonblokje toe en schep goed om (zie Tip). Voeg 75 ml water per persoon toe. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten sudderen op middelmatig vuur. Maak vervolgens wat plaats onderin de pan. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 1 - 2 minuten met de groenten. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken, of gebruiken om er je belegde boterham mee te garneren.

4

Kook ondertussen de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten. Knijp naar smaak een citroenpartje uit boven de groentestoof en laat, onafgedekt, nog 5 - 6 minuten verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de groentestoof erbij. Garneer met de overige peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.