Zelfgemaakte worstenbroodjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte worstenbroodjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes

2 porties | met frisse salade en smokey tomatenketchup

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Het geheim van dit zelfgemaakte worstenbroodje? Dat is de varkensboerenworst - heerlijk mals en vol van smaak. Geserveerd met frisse salade en smokey ketchup maak je van dit tussendoortje gemakkelijk een snelle maaltijd voor ieder moment.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Komkommer

60 gram

Smokey tomatenketchup

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

40 gram

Yoghurtdressing

(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)664 kcal
Energie (kJ)2777 kJ
Vetten47.8 g
waarvan verzadigd19.5 g
Koolhydraten29.8 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels2.6 g
Eiwitten26 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer het bladerdeeg in de lengte. 
  • Knijp de vulling van de worsten uit het velletje en verdeel in een strook over het midden van de 2 helften bladerdeeg.
  • Verdeel de geraspte kaas over de worstvulling. Smeer op 1 rand een beetje water met je vinger.
2
  • Rol het deeg om de vulling en plak de rol dicht met de natte kant van het deeg.
  • Vouw ook de uiteinden dicht en leg de broodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het deeg kruislings in en bestrooi met peper en sesamzaadjes.
  • Bak de broodjes in 25 - 30 minuten goudbruin. 
3
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Voeg de komkommer en de slamix toe aan een saladekom. 
  • Meng vlak voor serveren met de yoghurtdressing en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Serveer de worstenbroodjes met de frisse salade en de smokey tomatenketchup.