Zelfgemaakte pompoensoep met croutons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte pompoensoep met croutons

Zelfgemaakte pompoensoep met croutons

4 porties | met tijm en crème fraîche

Ondanks het feit dat je de soep én de croutons zelf maakt, zet je dit gerecht in 30 minuten op tafel! Je maakt het af met crème fraîche voor een extra romige smaak.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

600 gram

Pompoenblokjes

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

10 ml

Kokend water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2137 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten35.5 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten9.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Soeppan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook.
  • Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Ris de blaadjes van de verse tijm. 
Soep koken
2
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de pompoen en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe. Dek af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 
Garnering maken
3
  • Snijd het broodje in blokjes 1 cm.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. 
  • Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. 
  • Verdeel de overige crème fraîche over de kommen. 
  • Garneer de soep met de croutons en de overige verse tijm.