Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

2 porties | met mascarpone en pindakaas

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Pinda's
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

50 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

150 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Soja Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

1 el

Honing

½ el

Zonnebloemolie

2 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)754 kcal
Energie (kJ)3156 kJ
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten72.8 g
waarvan suikers42.7 g
Vezels4.6 g
Eiwitten22.1 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Diep bord
Garde
Koekenpan

Instructies

1

Snijd het briochebroodje in plakken van 2 cm dik. Pel de banaan en snijd in plakjes (zie Tip). Hak de chocoladedruppels grof. 

Tip: Met de bananen en eieren die je overhoudt, kun je de volgende dag banaan-ei pannenkoekjes bakken!

2

Klop in een diep bord de melk, het ei, de suiker en een snufje zout met een garde. 

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is, worden de wentelteefjes niet krokant. Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

4

Verdeel de wentelteefjes over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladedruppels en pindakaas. Besprenkel met de honing.