Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen

Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen

10 stuks | met hoisinsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze Vietnamees geïnspireerde loempia's zijn heerlijk licht! Je vult ze met garnalen, rijst en knapperige groenten en serveert ze met hoisinsaus.

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Ui

240 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

10 gram

Verse koriander en munt

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Rijstpapier

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Wortel

2 tl

Verse gember

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2932 kJ
Energie (kcal)701 kcal
Vetten5.5 g
waarvan verzadigd0.9 g
Koolhydraten131.9 g
waarvan suikers27.5 g
Vezels6.9 g
Eiwitten27.8 g
Zout5.1 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Grote kom
Bord

Instructies

1
  • Kook 360 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Laat afkoelen.
  • Rasp de wortel met een grove rasp. Snipper de ui.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout. Meng de ui en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.
2
  • Schil de gember en rasp 2 tl gember per persoon fijn.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gember en de garnalen toe en bak 2 - 3 minuten, Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Snijd de komkommer in dunne staafjes.
  • Vul een grote kom of diep bord met lauw water.
  • Week de rijstvellen 5 - 10 seconden per rijstvel in het water en leg het daarna op een bord.
4
  • Leg eerst de garnalen in het midden van het rijstvel. Leg daarop wat van de wortel, ui, komkommer, rijst, zoete Aziatische saus en verse kruiden.
  • Vouw de onderkant over de vulling heen, vouw de zijkanten dicht en rol op.
  • Herhaal met de overige rijstvellen.
  • Serveer op een grote schaal of bord samen met de hoisinsaus.