Verse tomatensoep met gehaktballetjes en zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tomatensoep met gehaktballetjes en zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood

Verse tomatensoep met gehaktballetjes en zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood

1000 ml | 3 - 4 porties | 279 g groente | Serveersuggestie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Knapperig brood, gesmolten mozzarella en warme, zoete tomaatjes - met dit recept zet je het binnen 20 minuten op tafel. Serveer het met verse tomatensoep met gehaktballetjes!

Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

10 gram

Vers basilicum

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Mini-romatomaten

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1000 ml

Verse tomatensoep met gehaktballetjes

(Bevat Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Lupine, Vis, Noten, Selderij, Eieren, Mosterd, Soja, Pinda's, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4039 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten45.8 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten100.2 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels10.4 g
Eiwitten37 g
Zout7.8 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette in de lengte.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum, 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
2
  • Halveer de tomaten.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata erover. 
  • Leg daarop de mozzarella en de tomaten.
3
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. 
4
  • Verwarm ondertussen de tomatensoep in een soeppan op middelhoog vuur. 
  • Garneer het brood met het overige basilicum en breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood in plakjes en leg op een groot bord.
  • Verdeel de tomatensoep over diepe borden.
  • Serveer het brood met de soep.