
Turks broodje met kipshoarma
2 porties | met feta en knoflook-yoghurtsaus
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kipgyros!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2 stuk(s)
Turks broodje
200 gram
Kipgyros
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Ui
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
150 gram
Yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse bladpeterselie
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
2 tl
Rodewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).
Tip: De andere helft van de ui gebruik je rauw in de volgende stap. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.
Meng ondertussen in een kleine kom de overige rode ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kleine kom de yoghurt met de knoflook en peterselie en breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.
Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de kipgyros. Garneer met de knoflooksaus, feta, tomaat, rode ui en salademix.