Stokbrood met zelfgemaakte muhammaradip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stokbrood met zelfgemaakte muhammaradip

Stokbrood met zelfgemaakte muhammaradip

2 porties | met geroosterde puntpaprika en walnoten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Zelf muhammara maken wordt een eitje met dit recept! Je serveert de dip met warm, knapperig stokbrood.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Walnoten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

2 tl

Gerookt paprikapoeder

2 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2001 kJ
Energie (kcal)478 kcal
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten39.1 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels5.5 g
Eiwitten9.9 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Staafmixer of blender

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten.
  • Schil de knoflookteen. 
2
  • Leg de puntpaprika's en knoflookteen op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met de gewone olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster 10 - 15 minuten in de oven.
  • Bak de broodjes de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven.
3
  • Maal de paprika, knoflook, walnoten, 2 tl komijn, 2 tl paprikapoeder, wittewijnazijn, honing en de extra vierge olijfolie met een keukenmachine, staafmixer of blender.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd de broodjes in dunne plakjes en serveer met de muhammara.