Salade met gerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met gerookte zalm

Salade met gerookte zalm

2 porties | met avocado en croutons

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Kies deze week voor een lekker zomerse salade met zalm, avocado, honing-mosterddressing en zelfgemaakte croutons!

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Mosterd
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

160 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Avocado

90 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Komkommer

40 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2157 kJ
Energie (kcal)515 kcal
Vetten33.6 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten26.1 g
waarvan suikers5.4 g
Vezels5.4 g
Eiwitten24.6 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Saladekom

Instructies

1
  • Snijd de sjalot in dunne halve ringen.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer.
2
  • Snijd het brood in blokjes van 3 cm. 
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak het brood in 6 - 8 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verdeel de gerookte zalm met twee vorken in kleine stukken.
4
  • Voeg de slamix en de sjalot toe aan een saladekom.
  • Voeg de dressing toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de komkommer en avocado toe. 
  • Garneer met de gerookte zalm en croutons.