Skip to main content
Smashed avocado toast met Midden-Oosterse twist

Smashed avocado toast met Midden-Oosterse twist

2 porties | met witte kaas, granaatappel en pistachenootjes

4.2
(87)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Smashed avocado toast - een must op iedere brunch. Deze variant versier je met heerlijke Midden-Oosterse smaakmakers en serveer je op een bruin broodje. Een feestelijk gerecht om je vingers bij af te likken.

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Pistachenoten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy
/ Serving 2 people

2 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains: Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

2 piece

Avocado

1 piece

Pomegranate

20 g

Pistachio nuts

(Contains: Pistachenoten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

⅔ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Lemon

50 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Calories933 kcal
Energy (kJ)3904 kJ
Fat67.8 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate52.1 g
Sugar14 g
Dietary Fiber17 g
Protein21.3 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het broodje open en besprenkel de snijkanten met de olijfolie.
  • Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en rooster 6 - 8 minuten in de oven.
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees met een vork in een kleine kom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft van de citroen in 4 partjes.
  • Voeg het citroensap en 2 tl Midden-Oosterse kruiden toe aan de avocado en meng goed.
  • Breng goed op smaak met peper en zout.
3
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Meng in een kleine kom de citroenrasp met 2 el extra vierge olijfolie. 
4
  • Verdeel de toasts over 2 borden en beleg met smashed avocado.
  • Verkruimel de witte kaas.
  • Bestrooi de toasts met witte kaas, granaatappelpitjes en gehakte pistachnoten. 
  • Besprenkel tot slot met de citroenolie en garneer met een citroenpartje.

This week's must-try HelloFresh recipes