Simpele shakshuka met pitabrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Simpele shakshuka met pitabrood

Simpele shakshuka met pitabrood

2 porties | met feta, verse peterselie en ras el hanout

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ontbijt, lunch of diner: shakshuka kan op elk moment van de dag! Garneer het met feta en serveer met warm pitabrood.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

2 stuk(s)

Paprika

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Ras el hanout

20 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

5 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3409 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten35.8 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten80.7 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels14.7 g
Eiwitten36.6 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 6 - 8 minuten.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Verkruimel de feta boven een kleine kom. Voeg de helft van de peterselie toe en breng op smaak met extra vierge olijfolie en peper.
2
  • Voeg de tomatenblokjes en 100 ml water toe en kook 4 - 5 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de ras el hanout toe. Roer goed door en breng op smaak met peper.
  • Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan.
  • Laat de eieren, afgedekt, in 4 - 6 minuten stollen. Haal vervolgens het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en bak nog 2 - 4 minuten verder zodat eventueel overtollig vocht kan verdampen.
3
  • Leg het piabrood op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de overige olijfolie en bestrooi met de overige peterselie.
  • Bak het pitabrood 4 - 6 minuten in de oven.
4
  • Garneer de shakshuka met de fetatopping.
  • Serveer het pitabrood ernaast.