Pizza margherita met cherrytomaten en groene pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza margherita met cherrytomaten en groene pesto

Pizza margherita met cherrytomaten en groene pesto

2 porties | met vers basilicum en mozzarella

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Iedereen kent de pizza margherita! Deze versie maak je helemaal af met groene pesto en vers basilicum.

Labels:
Recept
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Pizzabodem

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

125 gram

Rode cherrytomaten

2 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4563 kJ
Energie (kcal)1091 kcal
Vetten56.9 g
waarvan verzadigd19.5 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels8 g
Eiwitten43.6 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de cherrytomaten en scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Snijd het verse basilicum fijn. Meng in een kom de passata met de Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
2
  • Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpapier. 
  • Verdeel de tomatensaus over de pizza's. 
  • Beleg de pizza's met de mozzarella en de cherrytomaten. 
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Bak de pizza's 15 - 20 minuten in de oven.
4
  • Verdeel de pizza's over de borden en garneer met de groene pesto en het basilicum.