Pizzabrood met mozzarella en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizzabrood met mozzarella en olijven

Pizzabrood met mozzarella en olijven

10 porties | met vers basilicum en ham

Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen! Wie wordt er niet blij van pizza? Deze verpak je in de vorm van een brood! Met pesto, olijven en ham valt deze snack zeker in de smaak tijdens een gezellig avondje thuis.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

10 gram

Vers basilicum

20 gram

Leccino-olijven

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 plak(ken)

Achterham

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4413 kJ
Energie (kcal)1055 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten102.7 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels5.5 g
Eiwitten42.5 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukken.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de helft van het basilicum fijn.
  • Snijd de leccino-olijven in dunne schijfjes en de ham in repen.
  • Meng in een kleine kom de passata met de knoflook, de Italiaanse kruiden en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Pizzabrood beleggen
2
  • Rol de helft van het deeg uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Besmeer het deeg met de tomatensaus en beleg met de mozzarella, geraspte kaas, leccino-olijven, ham en het fijngesneden basilicum
Pizzabrood maken
3
  • Leg het andere stuk pizzadeeg op de vulling.
  • Zet een kleine kom ondersteboven in het midden van het deeg.
  • Snijd het deeg rondom de kom vanaf het midden naar buiten in 12 gelijke stroken. 
  • Draai iedere strook twee keer en wissel per strook van richting naar links of rechts.
Serveren
4
  • Bak het pizzabrood 13 - 15 minuten in de oven.
  • Haal het pizzabrood uit de oven en serveer op een grote serveerschaal.
  • Garneer met het overige basilicum en besprenkel met de groene pesto.