Overnight oats op 3 manieren
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Overnight oats op 3 manieren

Overnight oats op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | Met appel-kaneel, pistache-framboos en kiwi-kokos

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Gevarieerd en lekker ontbijten met 3 variaties op overnight oats. De benodigdheden? Havermout, chiazaad, vers fruit, nootjes, andere lekkere toppings en meer. Voeg daar een beetje geduld aan toe en je hebt in 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Haver
Walnoten
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1000 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

400 gram

Havermout

(Bevat Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Chiazaad

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Frambozen

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

2 stuk(s)

Groene kiwi

30 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6602 kJ
Energie (kcal)1578 kcal
Vetten54.4 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten199.2 g
waarvan suikers63.3 g
Vezels28.4 g
Eiwitten55.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Vershoudfolie
Rasp
Kleine kom

Instructies

1
  • Meng in een kom de havermout met de melk, yoghurt, chiazaad en een snufje zout.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het liefst een nacht, maar minimaal 6 uur, weken in de koelkast.
2
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen. 
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Meng 2/3 van de appelblokjes, de rozijnen en een snufje kaneel door de havermout. 
  • Houd je van zoet? Voeg dan honing toe naar smaak.
  • Garneer de overnight oats met de overige appelblokjes en de walnootstukjes. 
3
  • Verdeel de helft van de frambozen over twee kommen. Prak de frambozen met een vork tot een puree.
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over de twee kommen. Meng goed met de frambozenpuree.
  • Houd je van zoet? Voeg dan honing toe naar smaak.
  • Garneer de overnight oats met de pistachenoten en de overige frambozen.
4
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen.
  • Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en pers uit boven een kleine kom.
  • Voeg 1 el limoensap en 1/3 kokosrasp toe aan elke kom en meng met de overnight oats.
  • Snijd de kiwi in plakjes en garneer de overnight oats met de kiwi en overige kokosrasp. Bestrooi met limoenrasp naar smaak.