
Overnight oats op 3 manieren
3x ontbijt voor 2 personen | Met appel-kaneel, pistache-framboos en kiwi-kokos
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Gevarieerd en lekker ontbijten met 3 variaties op overnight oats. De benodigdheden? Havermout, chiazaad, vers fruit, nootjes, andere lekkere toppings en meer. Voeg daar een beetje geduld aan toe en je hebt in 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen.
Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1000 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
400 gram
Havermout
(Bevat Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
20 gram
Chiazaad
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
150 gram
Yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 tl
Gemalen kaneel
40 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
125 gram
Frambozen
20 gram
Pistachenoten
(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
2 stuk(s)
Groene kiwi
30 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Limoen
Zelf toevoegen
naar smaak
Honing
½ tl
Zout
Benodigdheden
Instructies
- Meng in een kom de havermout met de melk, yoghurt, chiazaad en een snufje zout.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het liefst een nacht, maar minimaal 6 uur, weken in de koelkast.
- Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Meng 2/3 van de appelblokjes, de rozijnen en een snufje kaneel door de havermout.
- Houd je van zoet? Voeg dan honing toe naar smaak.
- Garneer de overnight oats met de overige appelblokjes en de walnootstukjes.
- Verdeel de helft van de frambozen over twee kommen. Prak de frambozen met een vork tot een puree.
- Verdeel 1/3 van de overnight oats over de twee kommen. Meng goed met de frambozenpuree.
- Houd je van zoet? Voeg dan honing toe naar smaak.
- Garneer de overnight oats met de pistachenoten en de overige frambozen.
- Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen.
- Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en pers uit boven een kleine kom.
- Voeg 1 el limoensap en 1/3 kokosrasp toe aan elke kom en meng met de overnight oats.
- Snijd de kiwi in plakjes en garneer de overnight oats met de kiwi en overige kokosrasp. Bestrooi met limoenrasp naar smaak.