
Overnight oats met kaneel en gebakken appel
2 porties | met chiazaad, rozijnen, walnoten en volle yoghurt
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Deze overnight oats maak je de avond van tevoren: zo kunnen alle smaken goed intrekken en staat er de volgende ochtend een lekker ontbijt voor je klaar!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
400 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 gram
Havermout
(Bevat Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
2 stuk(s)
Appel
3 tl
Gemalen kaneel
10 gram
Chiazaad
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
40 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
40 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Honing
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes.
- Meng in een kom de havermout met 400 ml melk, yoghurt, chiazaad, een snufje zout, de rozijnen en 2 tl kaneel per persoon.
- Dek de kom af met plasticfolie en zet 6 - 8 uur weg in de koelkast. Houd je niet van koude havermoutpap of heb je weinig tijd? Verwarm het geheel, zonder de yoghurt, dan 2 - 4 minuten in een steelpan op laag vuur.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de walnoten toe en rooster 1 – 2 minuten, of tot ze beginnen te kleuren.
- Verhit ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de appel 2 – 3 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren.
- Zet het vuur hoog, voeg de honing toe en karamelliseer de appel 2 minuten.
- Verdeel de havermout over de kommen.
- Houd je van een zoet ontbijt? Voeg dan wat meer honing toe naar smaak.
- Garneer de havermout met de gekaramelliseerde appel.
- Strooi de walnootstukjes over het geheel.