Mediterrane kipspiesen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane kipspiesen

Mediterrane kipspiesen

2 porties | met zelfgemaakte tzatziki

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
BBQ-proof
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

4 stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1364 kJ
Energie (kcal)326 kcal
Vetten15.6 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten15.3 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels5.4 g
Eiwitten29.2 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp

Instructies

1
  • Snijd de kip in blokjes van 4 cm.
  • Snijd de paprika in blokjes van 3 cm.
  • Snijd de ui in grote reepjes.
2
  • Rasp de komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een zeef of vergiet en druk met de bolle kant van een platte lepel het vocht er zoveel mogelijk uit.
  • Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de peterselie, knoflook en komkommer toe aan een kom. Meng met de yoghurt.
  • Pers 1/2 citroen uit in de kom. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.
3
  • Rijg de kip, ui en paprika aan de spiesen.
  • Besprenkel de spiesen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Bak de spiesen 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Serveer met de zelfgemaakte tzatziki.

Tip: Je kunt de kipspiesen ook in de voorverwarmde oven 8 - 10 minuten roosteren, of in een koekenpan bakken.