Krokant gebakken garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokant gebakken garnalen

Krokant gebakken garnalen

4 porties | met sriracha-mayo en mangodip

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze garnalen serveer met een pittige kick! Je voegt namelijk piri-pirikruiden toe aan het krokante laagje en combineert ze met srirachamayo.

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

320 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

3 tl

Piri-pirikruiden

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

2 el

Olijfolie

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2223 kJ
Energie (kcal)531 kcal
Vetten33.6 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten29.3 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels1.6 g
Eiwitten26.4 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg de gewone mayonaise toe aan een kom.
  • Meng in een andere kom de panko met piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de olijfolie.
2
  • Voeg de garnalen toe aan de mayonaise, breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Haal de garnalen door de panko en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Leg de garnalen op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de garnalen 10 - 15 minuten bovenin de oven, of tot ze licht goudbruin en gaar zijn.
3
  • Meng in een kleine kom de mangochutney, de zure room en de sambal.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Leg de knapperige garnalen op een serveerschaal.
  • Serveer de mangodip en sriracha-mayo in aparte schaaltjes ernaast.