Gepofte aardappel met gerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepofte aardappel met gerookte zalm

Gepofte aardappel met gerookte zalm

2 - 4 porties | met crème fraîche en bieslook

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
BBQ-proof
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Aardappelen

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2177 kJ
Energie (kcal)520 kcal
Vetten33.7 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten35.7 g
waarvan suikers1.9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten19.3 g
Zout1 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

1
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Was de aardappelen.
  • Snijd de aardappel over de lengte in, maar zorg ervoor dat je hem niet helemaal doorsnijdt. 

Tip: Je kunt de aardappelen ook in de oven op 200 graden bakken. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

2
  • Leg iedere aardappel op een stuk aluminiumfolie.
  • Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
  • Vouw het aluminiumfolie dicht en pof de aardappel 45 - 50 minuten op de barbecue.
3
  • Snijd of knip de bieslook fijn. Bewaar een klein deel apart ter garnering.
  • Meng in een kleine kom de crème fraîche met de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Trek met behulp van twee vorken de zalm in kleinere stukken.
4
  • Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en leg op een serveerschaal.
  • Schep de crème fraîche op de aardappelen. 
  • Verdeel de gerookte zalm eroverheen.
  • Garneer met de bieslook.