Gepofte aardappel met zelfgemaakte knoflookboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepofte aardappel met zelfgemaakte knoflookboter

Gepofte aardappel met zelfgemaakte knoflookboter

om te delen | met verse kruiden

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Gepofte aardappelen gaan goed samen met bijna ieder BBQ-gerecht! Vandaag serveer jij ze met zelfgemaakte knoflookboter en verse kruiden.

Labels:
Recept
BBQ-proof
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Aardappelen

125 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

2 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2635 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten51.6 g
waarvan verzadigd33.3 g
Koolhydraten36.3 g
waarvan suikers0.5 g
Vezels6.6 g
Eiwitten5.7 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Kom
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Bewaar een klein deel apart ter garnering. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook met de overige verse kruiden en de knoflook met de boter. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Steek de barbecue aan (zie Tip). 
  • Was de aardappelen.
  • Snijd de aardappelen over de lengte in, maar niet helemaal door. 

Tip: Je kunt de aardappelen ook in de voorverwarmde oven op 200 graden bakken. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

3
  • Leg iedere aardappel op een stuk aluminiumfolie.
  • Verdeel de helft van de knoflookboter over de aardappelen.
  • Vouw het aluminiumfolie dicht. Pof de aardappelen 45 - 50 minuten op de barbecue.
4
  • Haal de aardappelen uit het aluminiumfolie.
  • Leg de aardappelen op een serveerschaal en schep nog wat knoflookboter erop. Serveer de overige knoflookboter ernaast.
  • Garneer met de overige verse kruiden.