Griekse salade met feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met feta

Griekse salade met feta

om te delen | met verse oregano en leccino-olijven

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze Griekse salade is het perfecte zomerse bijgerecht! De komkommer, ui, cherrytomaten, feta, kalamata olijven en paprika breng je op smaak met oregano, rodewijnazijn, olijfolie, peper en zout.

Labels:
Recept
Veggie
BBQ-proof
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse oregano

1 stuk(s)

Paprika

30 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1398 kJ
Energie (kcal)334 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten12.6 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels6.8 g
Eiwitten9.8 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom

Instructies

1
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Halveer de cherrytomaten. 
2
  • Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de oregano met de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de olijven grof.
  • Voeg de groenten toe aan een saladekom en meng goed door.
4
  • Besprenkel de salade met de dressing.
  • Verkruimel de feta eroverheen.