Gehaktballetjes in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

om te delen | met verse bladpeterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Gehaktballetjes in een zelfgemaakte tomatensaus! Heerlijk bij tapas, als bijgerecht of bij de borrel.

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

200 gram

Passata

1.5 tl

Paprikapoeder

12 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1965 kJ
Energie (kcal)470 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten7.6 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels1.9 g
Eiwitten29.7 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Steelpan
Koekenpan
Serveerschaal

Instructies

1
  • Pers de knoflookteen of snijd fijn.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn. 
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. 
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe.
  • Voeg vervolgens 1 1/2 tl paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
3
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de tomatensaus toe en laat 4 - 5 minuten sudderen.
4
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus in een serveerschaal. 
  • Garneer met de verse peterselie.