
Galette met gekaramelliseerde appel en peer
4 porties | met sinaasappelslagroom
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Ben jij een dessertliefhebber? Verwen dan jezelf en je tafelgenoten met deze galette. Een recept vol klassieke smaken met een lekkere twist door de sinaasappelslagroom.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Peer
2 stuk(s)
Appel
1 tl
Gemalen kaneel
200 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Poedersuiker
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
100 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Handsinaasappel
Zelf toevoegen
2 el
[Plantaardige] roomboter
4 el
Bruine basterdsuiker
Benodigdheden
Instructies
- Schil de appels en peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel- en perenpartjes in de lengte in dunne plakken.
- Verhit 2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de basterdsuiker en 1 tl gemalen kaneel toe en meng tot een geheel.
- Voeg vervolgens de appel- en peerplakken toe en bak in 5 - 7 minuten goudbruin.
- Verspreid het fruit over een bord en laat 10 minuten in de koelkast afkoelen.
- Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het fruit gelijkmatig over het deeg maar houd 2 cm van de rand vrij.
- Vouw de vrijgelaten deegranden over de vulling heen.
- Bak de galette 20 - 25 minuten in het midden van de oven. De galette is klaar als de rand goudbruin kleurt.
- Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers de helft van de sinaasappel uit boven een kom.
- Voeg de slagroom, mascarpone, 25 g poedersuiker, 2 el sinaasappelsap en de helft van de rasp toe aan een hoge kom.
- Klop de room in enkele minuten op tot een luchtige massa met een elektrische handmixer.
- Bestrooi de galette met een beetje poedersuiker en de overige sinaasappelrasp.
- Serveer met de sinaasappelslagroom (zie Tip).
Tip: Gebruik een zeefje om de poedersuiker gelijkmatig over de galette te verdelen.