
Crudités met twee zelfgemaakte dips
4 porties | met hummus en tzatziki
Serveer deze week crudités, oftewel rauwkost op z’n Frans! Deze kleurrijke hapjes zien er niet alleen vrolijk uit, maar smaken heerlijk met de zelfgemaakte hummus en tzatziki.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 pak(ken)
Kikkererwten
35 gram
Tahin
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Citroen
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
1 stuk(s)
Knoflookteen
150 gram
Yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Komkommer
500 gram
Snoeptomaatjes
1 stuk(s)
Paprika
500 gram
Snack wortelen
(Kan bevatten Selderij)
3 tl
Piri-pirikruiden
Zelf toevoegen
2 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Pel de knoflookteen. Pers 1/2 citroen uit boven de keukenmachine of hoge kom.
- Voeg de kikkererwten, knoflookteen, tahin, 2 el extra vierge olijfolie, piri-piri kruiden, 1/2 zakje gemalen komijn, peper en zout toe aan de keukenmachine of hoge kom.
- Pureer in 4 - 5 minuten tot een romige hummus in de keukenmachine of met een staafmixer (zie Tip).
Tip: Blijft de textuur van de hummus korrelig? Voeg 2 el water toe en pureer nog 3 - 4 minuten.
- Snijd de bieslook fijn. Rasp 1/2 komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het vocht er zoveel mogelijk uit.
- Voeg de Griekse yoghurt, de geraspte komkommer en de bieslook toe aan een kom. Pers 1/2 citroen uit boven de kom.
- Meng de tzatziki en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de komkommer in de lengte door de helft en snijd vervolgens in reepjes.
- Snijd de paprika in dunne reepjes.
- Halveer de snoeptomaatjes.
- Snijd eventueel de grotere snackwortels doormidden.
- Schep de dips eventueel over in leuke kommen.
- Besprenkel beide dips met 1 tl extra vierge olijfolie.
- Verdeel de groenten over een serveerschaal en serveer met de dips.