Chocoladetaart met banaan en pinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chocoladetaart met banaan en pinda's

Chocoladetaart met banaan en pinda's

+/- 10 stukken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Allergenen :
Pinda's
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

⅖ stuk(s)

Banaan

8 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

80 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Noten, Sesamzaad, Eieren)

⅖ stuk(s)

Ei

⅖ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

10 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

8 gram

[Plantaardige] roomboter

15 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)279 kcal
Energie (kJ)1165 kJ
Vetten12 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten37.4 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels1.9 g
Eiwitten3.8 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Grote kom
Mixer
Mixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de boter uit de koelkast, weeg af 40g af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de banaan in plakjes. Hak de pinda's grof.
  • Bekleed een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier (zie TIP).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een ovenschaal van ongeveer de gelijke afmeting.

Beslag mixen
2
  • Mix in een grote kom met een (hand)mixer de cakemix met 80 ml water, de boter, 2 eieren en alle pindakaas tot een egaal beslag.
  • Voeg de helft van de banaan toe en schep met een lepel voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de ronde taartvorm met bakpapier.
Bakken
3
  • Leg de rest van banaanplakjes op de taart en duw ze lichtjes in het beslag.
  • Bestrooi de taart met de pinda's.
  • Bak de chocoladetaart 25 - 30 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Controleer met een satéprikker of de chocoladetaart gaar is. Is het beslag nog te vloeibaar? Bak de chocoladetaart dan nog enkele minuten.
  • Haal de chocoladetaart uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Snijd in circa 10 stukken.
  • Serveer elk stuk taart met een lepel creme fraîche.