Gegrilde grote garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegrilde grote garnalen

Gegrilde grote garnalen

2 - 4 porties | met zelfgemaakte chimichurri

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Perfect voor op de barbecue: dit snelle, smaakvolle recept voor gegrilde garnalen in frisse chimichurri!

Labels:
Recept
BBQ-proof
Allergenen :
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

390 gram

Grote garnalen

(Bevat Schaaldieren)

20 gram

Verse bladpeterselie, koriander en oregano

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

4 stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

2 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1504 kJ
Energie (kcal)359 kcal
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten2.8 g
waarvan suikers0.7 g
Vezels0.8 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Serveerschaal

Instructies

1
  • Meng in een kom de garnalen, Italiaanse kruiden en olijfolie.
  • Rijg de garnalen aan de spiesen.
2
  • Verwarm de barbecue voor (zie Tip).
  • Leg de garnalenspiesen op de barbecue en bak 8 - 10 minuten.

Tip: Je kunt de garnalen ook bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. De bereidingswijze blijft hetzelfde.

3
  • Hak de verse kruiden grof.
  • Pel de knoflook.
  • Mix de kruiden, knoflook, extra vergine olijfolie en rodewijnazijn in een blender.
  • Breng de chimichurri op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de garnalen over een serveerschaal.
  • Sprenkel de chimichurri erover.
  • Serveer de garnalen warm.