Kipsaté zonder stokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipsaté zonder stokjes

Kipsaté zonder stokjes

4 porties | met pindasaus, gefrituurde uitjes en kroepoek

Maak deze week zelf je kipsaté! Je marineert de kip zelf, en serveert hem natuurlijk met een heerlijke pindasaus, en kroepoek on the side.

Labels:
Recept
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's
Sulfiet
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

120 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

60 gram

Kroepoek met Noordzeegarnalen

(Bevat Schaaldieren Kan bevatten Weekdieren, Vis)

400 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

2.5 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Sambal

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3319 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten48.1 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten45.5 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels3.4 g
Eiwitten43.3 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Steelpan

Instructies

1
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de kip in de lengte in reepjes.
2
  • Meng in een kom de hoisinsaus met de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kip toe aan de kom en bewaar apart.
3
  • Verhit de pindasaus en ketjap manis al roerend in en steelpan op laag vuur. Voeg sambal naar smaak toe.
  • Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt de kip ook roosteren op een voorverwarmde barbecue. De bereidingswijze blijft hetzelfde.

4
  • Leg de kip in diepe kommen.
  • Serveer de pindasaus en kroepoek ernaast.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en de koriander.