Cheesy knoflookbrood met gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy knoflookbrood met gruyère

Cheesy knoflookbrood met gruyère

Om te delen | met zelfgemaakte dip met bosui

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Dit heerlijke borrelbrood met knoflook en extra kaas zet je in een handomdraai op tafel! Je serveert het met een zelfgemaakte dip van zure room en bosui.

Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

100 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

0.3 bosje(s)

Bosui

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

40 gram

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3521 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten47.2 g
waarvan verzadigd30.1 g
Koolhydraten72.7 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels5.1 g
Eiwitten30 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Snijd de bosui in dunne ringen. Houd het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Meng in een kom de knoflook, roomboter, de 2 kazen en het witte gedeelte van de bosui. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een tweede kom de zure room met het groene gedeelte van de bosui. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de baguette in de lengte doormidden.
  • Verdeel de knoflookboter over het brood.
  • Leg de baguette op een bakplaat met bakpapier en bak 12 - 15 minuten in de oven, of tot het brood krokant is en de kaas is gesmolten.
4
  • Serveer de baguette met de dip.