BestellenCadeaubon
Barbecuebox | Runderspies, garnalen en meer!
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Barbecuebox | Runderspies, garnalen en meer!

Barbecuebox | Runderspies, garnalen en meer!

4 personen | Vlees, vis, groente en bijgerechten

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de Barbecuebox, inclusief 4 soorten vlees en vis, 5 bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 39 minuten
Bereidingstijd1 uur 39 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

230 gram

Pofaardappel

125 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

2 stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

150 gram

Gepelde grote garnalen

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

100 gram

Wittekool en wortel

40 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

30 gram

Smokey tomatenketchup

50 gram

Biologische zure room

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Spies

2 stuk(s)

Runderspies

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

4 ml

Olijfolie met citroen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1766 kcal
Energie (kJ)7389 kJ
Vetten109 g
waarvan verzadigd47 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers26 g
Vezels13.4 g
Eiwitten83 g
Zout6 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappel poffen
1

Was de aardappel en laat de schil zitten. Halveer de aardappel. Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een halve pofaardappel op. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er 1 el kruidenboter op die je in stap 3 maakt.

Tip: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolf bereiden
2

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen! Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de rode ui in kwarten.

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Bijgerechten maken
3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom 3/4 van de verse kruiden met de overige roomboter, peper en zout. Bewaar wat van deze kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de knoflook en de overige verse kruiden, peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise en de smokey tomatenketchup.

BBQ-en
4

Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is. Rijg de groenten om en om aan de spies. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen. Bak de runderspies op de BBQ in 4 - 6 minuten rondom bruin en laat 2 minuten aan de zijkant van de BBQ rusten. Het vlees mag nog rood van binnen zijn. Grill de kipfilet op de BBQ 4 - 5 minuten per kant. Het vlees is gaar de binnenkant niet meer roze is. Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant tot ze mooi roze zijn. Serveer de demi-baguette en de sausjes bij het vlees.