Favoriet van Hans & Grietje: zoete frambozencake
Favoriet van Hans & Grietje: zoete frambozencake

Favoriet van Hans & Grietje: zoete frambozencake

+/- 12 porties | met rozemarijnboompjes en frambozen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Zoals deze cake die je versiert met mascarponeglazuur en rozemarijnboompjes.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 g

Cake mix

(Contains Wheat May be present Egg, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Milk)

50 g

Mascarpone

(Contains Milk)

4 piece

Egg

(Contains Egg)

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

250 g

Butter

(Contains Milk)

125 g

Raspberries

1 piece

Lemon

1 sprig

Fresh rosemary

Not included in your delivery

1 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)6049 kJ
Calories1446 kcal
Fat125.1 g
Saturated Fat76.8 g
Carbohydrate60 g
Sugar56.1 g
Dietary Fiber2.8 g
Protein18 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Small Bowl
Hand mixer
Cake tin (24cm ø)
Sieve

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Bewaar 50 gram roomboter apart voor het glazuur. Pers de citroen uit.
Beslag maken
2
  • Voeg de cakemix toe aan een grote kom. Kluts in een kleine kom de eieren. Voeg 200 gram roomboter, een snufje zout, de geklutste eieren en het citroensap toe aan de cakemix.
  • Mix het geheel met een (hand)mixer tot een egaal beslag. Bewaar wat frambozen om mee te garneren en roer de overige frambozen voorzichtig door het beslag.
  • Vet een taartvorm in en giet het beslag in de vorm.
  • Zet de cake in het midden van de oven en bak 40 - 50 minuten (zie Tip).
  • Haal uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Haal vervolgens de cake uit de vorm.

Tip: Controleer na 40 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.

Glazuur maken
3
  • Meng in een grote kom de mascarpone met 2/3 van de poedersuiker, de overige roomboter en 2 el water.
  • Roer 3 minuten goed door. Bewaar het glazuur in de koelkast tot de cake volledig is afgekoeld.
  • Knip de rozemarijntakjes in stukken van verschillende groottes (1 - 2 cm) om de cake mee te versieren.
Cake garneren
4
  • Spatel het glazuur op de bovenkant en zijkant van de cake wanneer deze volledig is afgekoeld.
  • Versier de cake met de rozemarijntakjes en de overige frambozen.
  • Strooi vervolgens de overige poedersuiker door een zeef over de cake voor een mooi sneeuweffect.