Bakbox | Pistache-chocoladekoekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Pistache-chocoladekoekjes

Bakbox | Pistache-chocoladekoekjes

+/- 18 stuks | met witte- en melkchocolade

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor deze prachtige pistache-chocoladekoekjes, met twee soorten chocolade!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

150 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7400 kJ
Energie (kcal)1769 kcal
Vetten106.2 g
waarvan verzadigd63 g
Koolhydraten177.5 g
waarvan suikers104.8 g
Vezels6.2 g
Eiwitten25.7 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Vershoudfolie
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Hittebestendige kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Scheid de dooier van het eiwit (zie Tip). Voeg de dooiers toe aan een grote kom.
  • Meng de eierdooiers met de bloem, suiker en roomboter tot het deeg een korrelige structuur heeft. 
  • Kneed vervolgens tot een samenhanged geheel en maak er een bal van. 
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. 

Tip: Het eiwit heb je in dit recept niet meer nodig. Maak er een omelet van als gezonde lunch!

Koekjes maken
2
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Strooi wat bloem over het werkblad of aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm.
  • Snijd koekjes uit het deeg in de vorm van een hartje (zie Tip). 
  • Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal, rol uit en herhaal tot al het deeg is gebruikt.

Tip: Knip een hartje uit bakpapier en gebruik dit als sjabloon om de hartjes mee uit te snijden.

Bakken
3
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende afstand tussen de koekjes. Bak 15 - 20 minuten in de oven (zie Tip).
  • Hak ondertussen de pistachenoten fijn. 
  • Smelt de chocoladedruppels apart van elkaar au bain-marie (zie volgende stap).

Tip: Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze gaat decoreren.

Decoreren
4
  • Breng in een kleine steelpan een laagje water aan de kook. Voeg de chocoladedruppels toe aan een hittebestendige kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend smelten. 
  • Dip de helft van de koekjes voor de helft in de witte chocolade. Besprenkel met een vork met de melkchocolade.
  • Draai het bij de andere helft van de koekjes om: dippen in melkchocolade en decoreren met witte chocolade.
  • Bestrooi de koekjes met de pistachenoten terwijl de chocolade nog zacht is.