Bakbox | Cake op z'n paasbest
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Cake op z'n paasbest

Bakbox | Cake op z'n paasbest

+/- 12 porties | met verse mango, limoen en slagroom

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Boerencakemix

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Mango

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Limoen

250 gram

Biologische ongezouten boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

6.5 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9951 kJ
Energie (kcal)2378 kcal
Vetten148.8 g
waarvan verzadigd95.8 g
Koolhydraten219.8 g
waarvan suikers121.9 g
Vezels4.7 g
Eiwitten29 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Mixer
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Staafmixer
Rasp

Instructies

Beslag maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Voeg de cakemix toe aan een grote kom.
  • Klop in een kom de eieren los.
Cake bakken
2
  • Voeg de roomboter, de eieren en 5 el suiker toe aan de grote kom met de cakemix. Mix met een mixer tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette ronde cakevorm.
  • Bak de cake 45 - 50 minuten in het midden van de oven (zie Tip).
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Tip: Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. De cake is klaar als de satéprikker er schoon uitkomt.

Vulling maken
3
  • Schil ondertussen de mango. 
  • Pureer de helft van de mango met een staafmixer tot een gladde puree. Snijd de overige mango in ovale plakjes.
  • Klop met een mixer de slagroom met 1 1/2 el suiker tot een stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Schep de limoenrasp door de slagroom.
Versieren
4
  • Snijd de cake horizontaal door, zodat er twee lagen ontstaan. 
  • Verdeel de helft van de limoenslagroom over de onderste laag van de cake. Verdeel de mangopuree eroverheen.
  • Leg de tweede laag cake erbovenop en bestrijk met de overige limoenslagroom.
  • Garneer de taart met de mangoplakjes.