Bakbox | Luchtige brownies
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Luchtige brownies

Bakbox | Luchtige brownies

+/- 9 stuks | met frambozen en amandelschaafsel

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Zelf chocoladebrownies maken? Deze week bak je ze lekker luchtig: met frambozen en amandelschaafsel!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Noten, Sesamzaad, Eieren)

125 gram

Frambozen

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

80 ml

Water

40 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1113 kcal
Energie (kJ)4659 kJ
Vetten42.3 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten159.6 g
waarvan suikers100.5 g
Vezels7.5 g
Eiwitten17.5 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes.
  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 220 graden (elektrisch).
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

 

Beslag mixen
2
  • Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag (zie Tip).
  • Voeg 2/3 van de frambozen toe aan het beslag. 

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

 

Bakvorm vullen
3
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier.
  • Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven.
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan.
Serveren
4
  • Haal de brownie uit de oven (zie Tip) en laat 5 minuten afkoelen.
  • Garneer met de overige frambozen.
  • Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.