Bakbox | Carrot-speculaascake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Carrot-speculaascake

Bakbox | Carrot-speculaascake

+/- 10 plakken | met mascarpone-sinaasappeltopping

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week een carrotcake met speculaaskruiden - je maakt dit recept helemaal af met een topping van mascarpone en sinaasappel!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Handsinaasappel

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

400 gram

Boerencakemix

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

160 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5233 kJ
Energie (kcal)1251 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten226.2 g
waarvan suikers129.4 g
Vezels6.6 g
Eiwitten12.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Rasp
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Grote kom
Garde
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de wortel met een grove rasp (zie Tip). 
  • Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in, of bekleed met bakpapier.

Tip: Heb je een keukenmachine? Dan kun je de wortel ook daarin grof ‘raspen’.

Beslag mixen
2
  • Giet de cakemix in een grote kom.
  • Voeg de speculaaskruiden, de zonnebloemolie en het water toe en mix met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.
Cakevulling toevoegen
3
  • Voeg de geraspte wortel toe aan het beslag en meng goed.
  • Giet het beslag vervolgens in de cakevorm en bak de cake 50 - 55 min in de oven.
  • Pers ondertussen 1/2 sinaasappel uit in een kleine kom. Meng de mascarpone door het sinaasappelsap, voeg 3 el poedersuiker toe en klop met een vork tot een luchtige massa. Bewaar in de koelkast.

 

Serveren
4
  • Controleer na 55 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen.
  • Besmeer de bovenkant met de mascarpone-sinaasappeltopping.
  • Snijd de cake in plakken en serveer.