Bakbox | Bosvruchtencrumble
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Bosvruchtencrumble

Bakbox | Bosvruchtencrumble

4 porties | met frambozen, blauwe bessen en zelfgemaakt deeg

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor bosvruchtencrumble! De vulling van bosbessen en frambozen krijgt een kruimelige topping met citroen en kaneel. Ideaal bij een heerlijk kopje koffie of thee!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Citroen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

3 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

½ zakje(s)

Maizena

125 gram

Blauwe bessen

125 gram

Frambozen

Zelf toevoegen

100 gram

[Plantaardige] roomboter

2.5 el

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4300 kJ
Energie (kcal)1028 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten147.3 g
waarvan suikers73.9 g
Vezels9.1 g
Eiwitten15.1 g
Zout0 g

Benodigdheden

Rasp
Grote kom
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 100 g roomboter in kleine blokjes en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Rasp de schil van de citroen.
Kneden
2
  • Meng in een grote kom de bloem, de kaneel, het rietsuiker en de citroenrasp.
  • Voeg de roomboterblokjes toe en meng het geheel met je handen. Blijf kneden tot er een kruimelige textuur ontstaat en het deeg aan elkaar blijft plakken wanneer je erin knijpt. 
  • Maak grove kruimels van ongeveer 1 cm groot door het deeg tussen je vingers te wrijven en aan te drukken. 
Bakken
3
  • Meng in een kom de bosbessen, frambozen, maizena en 2 1/2 el bruine suiker goed door elkaar.
  • Voeg het bessenmengsel toe aan een kleine ovenschaal.
  • Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het bessenmengsel.
  • Bak de bosvruchtencrumble 25 - 30 minuten in de oven, of tot de crumble goudbruin kleurt.
Serveren
4
  • Laat de crumble voor serveren 5 - 10 minuten afkoelen.