Bakbox | Bananenbrood met blauwe bessen en citroen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Bananenbrood met blauwe bessen en citroen

Bakbox | Bananenbrood met blauwe bessen en citroen

+/- 10 plakken | Met citroenglazuur en amandelschaafsel

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week zelf bananenbrood en geef een twist aan het klassieke recept: met blauwe bessen en citroen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Bananenbroodmix

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja, Lupine)

125 gram

Blauwe bessen

1 stuk(s)

Citroen

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

3 stuk(s)

Banaan

Zelf toevoegen

100 ml

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1646 kcal
Energie (kJ)6886 kJ
Vetten58.2 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten248.8 g
waarvan suikers160 g
Vezels11.3 g
Eiwitten24.9 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Cakeblik met een lengte van 25 cm
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Grote kom
Rasp
Garde
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Prak de bananen fijn met een vork (zie Tip).
  • Vet een rechthoekig cakeblik in, of bekleed de binnenkant met bakpapier.

Tip: Hoe bruiner en rijper de bananen, hoe zoeter de cake. Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze in de buurt van een avocado te leggen of ze in een krant te wikkelen.

Beslag maken
2
  • Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, 100 ml zonnebloemolie en 90 ml water.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp boven de grote kom. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag.
  • Meng tot slot de blauwe bessen door het beslag.
  • Pers de citroen uit en bewaar het sap voor stap 4.

Weetje: Deze citroen is biologisch. Hij ziet er misschien niet perfect uit, maar hij smaakt heerlijk en je kunt de schil (na het wassen) zonder problemen gebruiken.

Bananenbrood bakken
3
  • Giet het beslag in het cakeblik en bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.
  • Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in het blik. Laat daarna 5 minuten afkoelen zonder het blik.
Serveren
4
  • Verwarm, terwijl het bananenbrood afkoelt, een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster het amandelschaafsel goudbruin.
  • Meng in een kleine kom de poedersuiker met 4 tl citroensap tot een glad glazuur.
  • Verspreid het glazuur over de bovenkant van het bananenbrood en bestrooi met het amandelschaafsel.