Avocadotoast met serranoham en burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Avocadotoast met serranoham en burrata

Avocadotoast met serranoham en burrata

2 porties | met tomaat en basilicum

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze geroosterde baguette met avocado, serranoham en burrata is perfect om jouw (mid)dag mee te starten!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Avocado

80 gram

Serranoham

2 stuk(s)

Tomaat

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2968 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten32.3 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels7.9 g
Eiwitten32 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de demi-baguette in de lengte en besmeer de snijkanten met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de halve baguettes met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in de lengte in dunne plakjes.

Tip: Heb je een broodrooster of tosti-ijzer? Gebruik deze dan om de baguette te roosteren.

2
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en het basilicum toe en meng met de dressing.
3
  • Scheur de burrata in kleine stukken.
4
  • Verdeel de toasts over de borden.
  • Verdeel de serranoham en de tomatensalsa over de toast. Leg de avocadoplakjes erop en garneer met de burrata.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.