
Avocadotoast met serranoham en burrata
2 porties | met tomaat en basilicum
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Deze geroosterde baguette met avocado, serranoham en burrata is perfect om jouw (mid)dag mee te starten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Avocado
80 gram
Serranoham
2 stuk(s)
Tomaat
1 bol(len)
Burrata
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
10 gram
Vers basilicum
Zelf toevoegen
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer de demi-baguette in de lengte en besmeer de snijkanten met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de halve baguettes met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).
- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in de lengte in dunne plakjes.
Tip: Heb je een broodrooster of tosti-ijzer? Gebruik deze dan om de baguette te roosteren.
- Snijd het basilicum fijn.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes.
- Meng in een kleine kom een dressing van 2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 el extra vierge olijfolie en peper en zout. Meng met de tomaat en het basilicum.
- Scheur de burrata in kleine stukken.
- Verdeel de toasts over de borden.
- Verdeel de serranoham en de tomatensalsa over de toast. Leg de avocadoplakjes erop en garneer met de burrata.
- Breng flink op smaak met peper en zout.