Skip to main content
Asperges met zalm en hollandaisesaus
Asperges met zalm en hollandaisesaus

Asperges met zalm en hollandaisesaus

2 porties | met krieltjes en gekookt eitje

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootse gemak dit klassieke hoofdgerecht met gerookte zalm, hollandaisesaus en een gekookte eitje.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Egg
Pesce

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

600 g

Baby potatoes

200 g

Hollandaise sauce

(Contains: Milk, Egg)

2 piece

Egg

(Contains: Egg)

10 g

Fresh curly parsley

(May be present: Sellerie)

160 g

Smoked salmon

(Contains: Pesce)

500 g

White asparagus

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4367 kJ
Calories1044 kcal
Fat68.6 g
Saturated Fat16.2 g
Carbohydrate68 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein34.9 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler
Large pan or asparagus pan
Saucepan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom 2 el olijfolie met peper en zout naar smaak. Voeg de krieltjes toe en meng goed.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
2
  • Kook 1 liter water in een aspergepan of een grote pan met deksel.
  • Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges.
  • Kook de asperges 12 -15 minuten en giet vervolgens af. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee.
  • Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.

Tip: Let op! Het topje van de asperge hoef je niet te schillen.

3
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Leg de gerookte zalm en de eieren op de asperges.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes en garneer met de peterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en een frisse salade van courgettelinten en tomaat
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Met gebakken witlof
BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

with rainbow baby potato salad in honey-mustard dressing
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing
Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

met rozenbroodje en krulpeterselie
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with baby potatoes and a crunchy salad
Wildzwijn-worstenbroodjes op z'n Vlaams

Wildzwijn-worstenbroodjes op z'n Vlaams

met een wortelsalade en appelmoes
Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

met paprika en tomaat
Ribeye met zelfgemaakte chimichurri

Ribeye met zelfgemaakte chimichurri

met maiskolf en krieltjes uit de oven
Ratatouille met pestokrieltjes uit de oven

Ratatouille met pestokrieltjes uit de oven

met ricotta en pompoenpitten
Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

met krieltjes, tomaat-komkommersalade en mayonaise

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Béarnaise-Style Butter

Steak with Béarnaise-Style Butter

with mushrooms, spinach & baby potatoes
Mexican-Style Steak & Roasted Sweet Potato Bowl

Mexican-Style Steak & Roasted Sweet Potato Bowl

with avocado & tomato salsa
Pizza with Serrano Ham, Burrata & Blueberry Sauce

Pizza with Serrano Ham, Burrata & Blueberry Sauce

with cherry tomatoes, basil & arugula
Peachy Grain Bowl with Greek-Style Cheese Sauce

Peachy Grain Bowl with Greek-Style Cheese Sauce

with courgette, arugula, lentils & shaved almonds
Spaghetti & Meatballs in Creamy Tomato Sauce

Spaghetti & Meatballs in Creamy Tomato Sauce

with leek, mushroom & Mexican-style spices
Pork Sausage with Dill Mayonnaise

Pork Sausage with Dill Mayonnaise

with potatoes & green beans
Sticky Teriyaki Chicken Wings

Sticky Teriyaki Chicken Wings

over bulgogi rice with vegetables & sesame seeds
Creamy Hot Smoked Salmon Penne

Creamy Hot Smoked Salmon Penne

in spinach-leek sauce with lemon & dill
Chicken Fiocchi Tricolore Alla Ragù Bianco with Parmigiano Reggiano

Chicken Fiocchi Tricolore Alla Ragù Bianco with Parmigiano Reggiano

hidden courgette & broccoli! | with basil crème & Italian seasoning
Savoury Chicken-Turkey & Vegetable Strudel

Savoury Chicken-Turkey & Vegetable Strudel

with side salad & Greek-style cheese
Miso Salmon with Sesame-Dressed Salad

Miso Salmon with Sesame-Dressed Salad

with salted peanuts, pickled onion & yellow carrot
Flatbread Pizzas with Mushrooms & Bell Pepper

Flatbread Pizzas with Mushrooms & Bell Pepper

with mozzarella & Middle Eastern-style spices
Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

with fresh herbs, shaved almonds & dried cranberries
Roasted Eggplant with Tahini Sauce

Roasted Eggplant with Tahini Sauce

with Greek-style cheese & tomato couscous
Fragrant Coconut Fish Stew

Fragrant Coconut Fish Stew

inspired by Brazilian moqueca, over rice with coriander
BBQ Veggie Meatballs with Baby Potatoes

BBQ Veggie Meatballs with Baby Potatoes

with orange mayo, roasted vegetables & Surinamese-style spices
Spicy Butter Tofu in Creamy Coconut Sauce

Spicy Butter Tofu in Creamy Coconut Sauce

over rice with coriander & bell pepper
Creamy Blue Cheese Rigatoni

Creamy Blue Cheese Rigatoni

with mixed mushrooms, endive & parsley
Panko Basa with Sticky Soy Vegetables

Panko Basa with Sticky Soy Vegetables

over garlic-ginger rice with furikake
Pumpkin-Peanut Butter Soup

Pumpkin-Peanut Butter Soup

with flatbread & a jammy egg