Appelflappen met citroen-mascarponeroom
Appelflappen met citroen-mascarponeroom

Appelflappen met citroen-mascarponeroom

12 porties

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Deze appelflappen krijgen een luxe twist! Je serveert ze namelijk met frisse citroen-mascarponeroom.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat, Gluten)

3 piece

Apple

0.9 teaspoon

Ground cinnamon

30 g

Raisins

1 piece

Lemon

100 g

Mascarpone

(Contains Milk)

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

20 milliliters

[Plant-based] milk

80 g

Sugar

Nutrition Values

Calories1962 kcal
Energy (kJ)8207 kJ
Fat117.6 g
Saturated Fat63 g
Carbohydrate192.1 g
Sugar82.6 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein24 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Bowl
Whisk
Hand mixer
Hand mixer

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes van ongeveer 1/2 cm.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Pers het sap van 1/2 citroen.
Appelflappen maken
2
  • Meng in een grote kom de appelstukjes met de rozijnen, 1 tl kaneel, 2 el rietsuiker en 2 el citroensap.
  • Rol het bladerdeeg uit. Snijd elk vel bladerdeeg in 6 gelijke stukken door het in de lengte te halveren en daarna in de breedte in 3 stukken te snijden.
  • Schep de vulling in het midden van de plakjes bladerdeeg en houd hierbij de randen vrij.
  • Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen goed aan met een vork.
Appelflappen bakken
3
  • Verdeel de appelflappen over twee bakplaten met bakpapier.
  • Bestrijk met een kwastje of theelepel de appelflappen met de melk en bestrooi met de overige suiker naar smaak. Let op: houd wel 1/2 el suiker apart voor de mascarponeroom.
  • Bak de appelflappen in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven.
Mascarponeroom maken
4
  • Voeg de mascarpone, slagroom, 1/2 el suiker en 2 tl citroenrasp toe aan een kom (zie Tip).
  • Klop het mengsel met een garde of (hand)mixer stijf totdat pieken room rechtop blijven staan.
  • Serveer de appelflappen met de citroen-mascarponeroom.

Tip: Heb je champagne in huis voor de feestdagen? Voeg een scheutje toe aan de mascarponeroom voor een extra feestelijke touch.