Mangocrème met passievrucht en sinaasappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mangocrème met passievrucht en sinaasappel

Mangocrème met passievrucht en sinaasappel

2 porties | met stroopwafelkruimels

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Houd je van fruitig en romig? Dan is dit dessert perfect voor jou! De stroopwafelkruimels maken het helemaal af.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

½ stuk(s)

Mango

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Passievrucht

75 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Stroopwafelkruimels

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Gluten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1762 kJ
Energie (kcal)421 kcal
Vetten24.8 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten41.3 g
waarvan suikers26.6 g
Vezels2.8 g
Eiwitten5.9 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Rasp
Hoge kom
Staafmixer
Grote kom
Garde
Mixer

Instructies

1
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  • Halveer de sinaasappel en snijd er 2 halve plakjes af om te gebruiken als garnering (zie Tip).
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tip: Verdeel de rest van de sinaasappel in partjes of snijd in blokjes. Zo heb je de volgende dag een gezonde fruitsnack.

2
  • Voeg de mangoblokjes toe aan een hoge kom.
  • Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

 

3
  • Voeg de slagroom en 1/2 el suiker per persoon toe aan een grote kom.
  • Klop met een garde of (hand)mixer stijf, tot de room mooie pieken maakt.
  • Meng de Griekse yoghurt en sinaasappelrasp door de slagroom.
4
  • Schep de mangopuree voorzichtig door het slagroom-yoghurtmengsel.
  • Verdeel de mangocrème over twee mooie glaasjes.
  • Garneer met de stroopwafelkruimels en sinaasappelplakjes.
  • Halveer de passievrucht en verdeel het vruchtvlees over de mangocrème.