Mafaldine in frisse witte kaassaus en za'atar
met courgette, kumato tomaat en hazelnoten
Hazelnoten bevatten veel vitaminen, waaronder vitaminen B en een hoge hoeveelheid aan vitamine E. Hazelnoten zijn dus erg gezonde noten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Mafaldine pasta
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)
1 stuk(s)
Kumato tomaat
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Citroen
10 gram
Hazelnoten
(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta.
- Snijd de courgette in halve maantjes. Halveer de kumota tomaat.
- Leg de courgette en de tomaat op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven.
- Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar een kopje kookvocht, giet de rest af en laat de pasta uitstomen in de pan.
- Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
- Voeg de witte kaas, kookroom, knoflookteen, de helft van de peterselie en per persoon het sap van 1 citroenpartje, 1/2 tl citroenrasp en 1 el extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom (zie Tip).
- Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Halveer dan de hoeveelheid ingrediënten voor de saus. Je serveert iets minder whipped witte kaas, maar dan laat je heel wat calorieën achterwege.
- Voeg de witte kaassaus toe aan de pan met pasta en meng goed door.
- Voeg, als de saus nog te dik is, kookvocht naar smaak toe.
- Breng de pasta op smaak met peper en zout.
- Hak de hazelnoten grof.
- Verdeel de pasta over de borden.
- Verdeel de courgette en de tomaat over de pasta.
- Garneer met de hazelnoten, de za'atar, de overige peterselie, citroenrasp en de overige citroenpartjes.
Weetje: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!