Mafaldine met whipped feta en za'atar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mafaldine met whipped feta en za'atar

met courgette, kumato tomaat en hazelnoten

Speciaal Ingrediënt in je box! Kumato tomaten rijpen tot een diepe bruine kleur met een zoete en complexe smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Hazelnoten
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

1 stuk(s)

Kumato-tomaat

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3743 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten50.5 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten82.8 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels9.4 g
Eiwitten22.9 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Citroenrasp
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

1
2
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Halveer de kumota tomaat. 
  • Leg de courgette en de tomatenhelften op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven. 
3
4
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pan.
  • Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
  • Voeg de feta, kookroom, knoflookteen, de helft van de peterselie en per persoon het sap van 1 citroenpartje, 1/2 tl citroenrasp, 1/2 el water en 1 el extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom (zie Tip).
  • Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Halveer dan de hoeveelheid van alle ingrediënten voor de saus. Je serveert iets minder saus, maar laat heel wat calorieën achterwege.

5
  • Voeg de whipped feta toe aan de pan met gekookte pasta en meng goed.
  • Voeg, als de saus nog te dik is, wat kookvocht toe.
  • Breng de pasta op smaak met peper en zout.
  • Hak de hazelnoten grof.

 

6
  • Verdeel de pasta met de saus over de borden.
  • Verdeel de courgette en de tomatenhelften over de borden.
  • Garneer met de hazelnoten, de za'atar, de rest van de peterselie en citroenrasp en de overige citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!