BestellenCadeaubon
Luxe kalfsstoof met ovenfriet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met witlofsalade en cranberrychutney

De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn, kruidnagel en citrusschil. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard voor een extra mals resultaat.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

20 gram

Cranberrychutney

1 stuk(s)

Witlof

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

125 ml

[Zoutarme] runderbouillon

¼ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3375 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten46.8 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten80.5 g
waarvan suikers25 g
Vezels15.8 g
Eiwitten11.3 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd er frieten van 1/2 cm breed van. Meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Snijden en bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een diepe hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflookpuree met de gesneden wortel en ui 6 – 8 minuten.

Stoof maken
3

Zet het vuur laag en voeg de kalfsstoof, de bouillon, de tijmtakjes, de cranberrychutney en de mosterd toe aan de hapjespan.

Stoven
4

Breng de kalfsstoof aan de kook en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Het kalfsvlees zal een beetje uit elkaar vallen. Haal het deksel van de pan, verhoog het vuur en kook nog 5 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de stoof te snel droog wordt, of kook iets langer in als hij te vochtig blijft. Haal de tijmtakjes weer uit de stoof.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie grof. Snijd het witlof in fijne reepjes. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom 1/4 van de mayonaise met per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap. Voeg de rozijnen, het witlof en de helft van de krulpeterselie toe en meng goed onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de witlofsalade over de borden. Schep de kalfsstoof erbij, garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de ovenfrietjes en de overige mayonaise.